Kam za nejlepšími vintage nákupy

 


Hledání těch nejzajímavějších vintage pokladů je droga, jakmile ji totiž jednou okusíte, je velmi těžké se jí zbavit. Jelikož vás průvodce vintage nákupy na instagramu bavil, rozhodl jsem se, že ho zařadím i sem na blog, abyste se k němu mohli kdykoliv pohodlně vrátit. První část je zaměřená na nábytek a bytové doplňky protože, kde jinde trávíme poslední měsíce víc času než doma, tak je fajn se obklopit hezkými a zajímavými věcmi. Druhá část vás pak provede těmi nejstylovějšími vintage obchody, kde jeho majitelky dávají druhý život oblečení a vám jedinečnou příležitost, oživit šatník a zároveň ušetřit planetu od výroby nových kousků.


Qurated


profil qurated.cz vznikl teprve před pár týdny, ale téměř okamžitě si našel své fanoušky a předměty z něj mizí rychlostí blesku. Najdete v něm skvosty, které vašemu domovu vtisknou nezaměnitelný charakter.

Pelmel


u Pelmel najdete československé poklady industriálního designu, nad kterými prostě musí poskočit srdce každému z nás. Zachovalé i zrenovované skvosty, které se budou vyjímat v každé domácnosti. 

Komodi Vintage


pokud máte nábytku dostatek a nový nepotřebujete, ale toužíte spíš po originálních drobnostech, podívejte se ke Komodi Vintage. Jak sama tvrdí jeho zakladatelka Kristýna, soustředí se na nadčasové kusy, které zapadnou do moderního interiéru.

DvaDílna


a srdcovou záležitostí je i projekt Martiny a Ondřeje @dvadilna. Ti se věnují záchraně a renovaci starého nábytku. Pokud milujete starý nábytek, tenhle profil si dejte určitě do oblíbených záložek.




Vintage Bea

slovenská stylistka, která má ve svém brandu jen kvalitní a nadčasové skvosty. Navíc chystá spoustu nových věcí, tak ji určitě nezapomeňte sledovat.


Komorebi Vintage

je libo nějaký stylový svetřík nebo kabát, které vám budou dělat radost hodně, hodně dlouho? tak tady si určitě vyberete.


Udrzitelny obchudek

láska k vintage je mocná čarodějka a tahle slečna se svými poklady vás o tom nenechá na pochybách.


Attic Addictions

jestliže máte rádi minimalismus nebo vám v šatníku chybí některé základní kousky, pak si zapněte upozornění na tenhle profil, ať je neprošvihnete!


Lula Vintage Prague

jeden z mých vůbec nejoblíbenějších butiků, za jehož konceptem stojí skvělá Lucie Kratochvílová. Najdete v něm pečlivý výběr udržitelné a nadčasové módy. Zejména teď v zimě např. krásné svetry a kabáty. 


Cosmic Kids

v neposlední řadě patří k mým oblíbeným i Cosmic Kids. Pokud sháníte kvalitní džíny, ale rádi byste je koupili udržitelnou cestou než ve fast fashion, tak tady si určitě vyberete. kromě dámské módy nabízí i pánskou. 


text Ondřej P. foto archív Qurated, LVP

Form for Contact Page (Do not remove it)

Název

E-mail *

Vzkaz *