Lokálně a vegansky: i to je hi-tech značka Iuvenio


Před časem jsem si objednal několik produktů od české značky Iuvenio, specializující se na péči o pleť na principu aplikace nových a inovativních technologií. Co to vlastně znamená? A proč byste to měli vyzkoušet? Na to jsem se zeptal přímo v Iuvenio.


Znamená to především to, že přenášíme koncovým zákazníkům produkty, které využívají inovativní a nové aktivní látky i jejich transportní systémy. Ale myslím tím opravdu nové - u některých produktů jsme to udělali jako první všeobecně). To je totiž všeobecně problém - jak dostat aktivní látky do pleti - takže i když jsou produkty nabité účinnými látkami, tak se obvykle nedostanou ke kožním buňkám a my to umíme. Každý náš jednotlivý produkt nese inovaci. 

Třeba NANOvlákenné sérum - byli jsme první, kdo představil nanovlákenné sérum vyrobené přímo z aktivních látek. Jedná se o lékařskou technologii a my ji převedli do skincare. V séru CROSSLINKED jsme zase využili zasíťovanou kyselinu z dermálních výplní jako transportní systém pro aktivní látky. Nebo teď novinky v podobě nočních krémů...obvyklé "retinolové" noční přípravky jsou extrémně dráždivé a nestabilní, ale my jsme použili aktivní látku, která spojila kyselinu hyaluronovou a retinovou do útvarů podobným micelám a díky tomu se kyselina retinová doručí ke kožním buňkám a tam teprve působí. Podařilo se díky tomuto hacku dosáhnout stejné účinnosti při opravdu nízké koncentraci a naprosté stabilitě. Prostě hledáme způsob, jak posunout hranice typické kosmetiky co se týče její účinnosti a využíváme k tomu nové postupy. Účinnost se díky transportním systémům přibližuje mini-invazivním zákrokům. To nás asi velmi odlišuje od konkurence. A možná i to je důvod, proč si naše produkty koupit. Dokážeme vysvětlit účinnost opravdu logicky - aktivní látky plus způsob, jak je dostat do pleti. 

Dnes jsou zákazníci edukovaní a mají obrovské znalosti a spoustu dotazů, na které my máme transparentní odpovědi. A myslím, že ceny našich produktů vycházejí super v porovnání výkon vs. cena. Také nehrozí problém se snášenlivostí, díky absenci dráždivých látek. Navíc je účinnost produktů viditelná už za pár dní, takže nemusíte investovat velké částky. 

                                                                                                                   za tým Iuvenio, Adéla


Minulý rok v dubnu spustila značka svůj vlastní eshop (a doručuje i na Slovensko), takže si můžeš jejich produkty koupit z pohodlí svého domova. Největším hitem je bezpochyby nanovlákenné sérum, které se aktivuje až těsně před použitím, kdy do jedné kapsle obsahující nanovlákna, přidáš pár kapek vody nebo pleťové esence Fresh, zamícháš a naneseš na obličej. Já osobně nedám dopustit ani na čistící gel Urban, který pomáhá zbavit pleť make-upu, přebytečného mazu a dalších nečistot. Nezanechává na pleti nepříjemný mastný film, takže o něm za pár vteřin vůbec nevím a můžu pokračovat s kolagenovým boosterem Vital, hydratačním krémem z bambuckého másla. Nerad před zrcadlem trávím víc času než je potřeba a tahle rutina zabere jen pár minut. 








text a foto Ondřej P.


Form for Contact Page (Do not remove it)

Název

E-mail *

Vzkaz *