Pandemii navzdory - nově otevřené podniky

I přesto, že se už přes rok potýkáme s protiepidemickými opatřeními a většina služeb je buď úplně uzavřena nebo omezena v provozu, některým to ani tak nevadí a navzdory tomu se na scéně objevují nové podniky, které si zaslouží naši pozornost. Ať už za statečnost, se kterou se jejich majitelé v této nelehké době rozhodli otevřít nebo za malou naději, co nám v těchto monotónních dnech může vykouzlit úsměv na tváři. Jaké to jsou?




Kafe Hrnek

už víte, kam vyrazíte na kávu, až se zase všechny kavárny otevřou? Já mám docela jasno a mezi prvními je i Kafe Hrnek. Srdcová záležitost!

Shop Up Stories                                                                 

místo bývalé čajovny a bistra vznikl úchvatný prostor, za jehož konceptem stojí Martin Zima a najdete v něm kurátorský výběr nezávislých a limitovaných značek, jejichž společným jmenovatelem je udržitelná výroba, důraz na design a ruční práce.

Kolektor

na otevření galerií si sice ještě musíme chvíli počkat, ale přesto s cestou do Národní galerie v Holešovicích dlouho neotálejte. Sídlí tam totiž nově kavárna Kolektor a ta vás přivítá s otevřenou náručí a kávou z výběrové pražírny.

Kro Coffee                                                                            

že je vám název povědomí? Správně. Kro Coffee je totiž počinem od neméně oblíbeného Kro Kitchen na Jiřáku. Skvělá káva a k tomu něco sladkého/slanného k snídani a cesta do práce je za poslední týdny mnohem snesitelnější. 

                                                                          Beloved

svědomitě vybrané a zodpovědné vyrobené produkty pro péči o své tělo i duši pořídíte v Beloved. Kromě organické kosmetiky z celého světa si tady můžete koupit i léčivé jógamatky nebo si vybrat z pestré nabídky ručně broušených a v poslední době tolik oblíbených facerollerů.



spoiler: v brzkých měsících se můžeme navíc těšit na dvě nové pobočky oblíbených míst, které vzniknou v Karlíně - pekárny Praktika a Kro Kitchen. Třikrát hurá!


text Ondřej P. foto archív značek

Form for Contact Page (Do not remove it)

Název

E-mail *

Vzkaz *