Spodní prádlo vyrobené v Česku

I přesto, že to tak venku zatím nevypadá, o víkendu začalo oficiálně jaro. A protože zatím není moc příležitostí, jak to oslavit, co takhle si udělat malou radost spodním prádlem a ještě tím podpořit lokální značku? Nebo rovnou novými plavkami a až se otevřou hranice a situace to umožní, jet si je užít někam k moři?



Obojí nabízí česká značka Paon se všemi zásady udržitelnosti. Původně školní projekt, který vznikl ze seminární práce v roce 2016, se stal rychle rostoucím projektem a oblíbenou značkou s vlastními švadlenami, showroomem v centru Prahy a v neposlední řadě i eshopem. Spodní prádlo nebo plavky vznikají z certifikovaných materiálů, jako jsou např. bio bavlna nebo bambus. Paon přišel na svět díky Togi Burmaa a Andree Kopalové a je jejich splněným snem a to hned z několika důvodů - podpořit místní trh, prodávat kvalitní spodní prádlo a pozitivně přispět k budoucnosti planety. 

Nově představily letní kolekci, čítající 29 produktů, kde nechybí ani podvazky nebo oblíbené body. Kolekce je určená pro všechny ženy, které se nebojí být své a nevolit mezi svůdností a pohodlností. Nové kousky v sobě kombinují oboje. Dají se nosit jak přes den, pro speciální příležitosti, ale i během těhotenství, což určitě ocení nastávající maminky, pro které není snadné najít pěkné prádlo v období, kdy se těší na příchod nového potomka, ale kromě zařizování nezbytných věcí, myslí i na sebe a své pohodlí. Kolekce vznikala i za připomínek a nápadů zákazníků v průběhu dvou let, i proto je nabídka široká a každý si přijde na to své. Celou kolekci spojuje bambus, přírodní a udržitelné krajky a průhledný tyl. Krajky jsou z přírodních vláken, i v kombinaci recyklované bavlny a celulózy eukalyptu, která má podobné vlastnosti jako bambus.


V minulosti Paon představil limitovanou kolekci navrženou třemi českými ženami - Sharlotou, Carou a Petrou Mácovou. Každá z nich vtiskla do modelů svůj nezaměnitelný životní styl, image a osobnost. Mohli jste si tak pořídit např. jemně růžový set prádla nebo bezkosticovou bralettku z dvojité vrstvy látky od Sharloty, saténový set od Cary vhodnější i pro větší prsa nebo netradiční plavky od Petry, nabízející hned několik různých způsobů nošení. To vše speciálně zabalené a se vzkazem od designérek. Co asi přinese ta příští spolupráce? 

V neposlední řadě šije Paon i pro muže. Buď trenýrky nebo boxerky z bambusové viskózy, která je na nošení příjemně jemná, ale hlavně má řadu zdravotních benefitů. 




Text Ondřej P. foto archiv Paon

Form for Contact Page (Do not remove it)

Název

E-mail *

Vzkaz *